Hopp til hovedinnhold

BankAxept

BankAxept er hele Norges betalingskort - og er den enkleste, rimeligste og tryggeste måten å ta betalt på

BankAxept er det nasjonale betalingssystemet i Norge. I dag utføres åtte av ti kortbetalinger i butikk med et BankAxept-kort.

Med BankAxept godkjennes betalingen i sanntid ved bruk av chip, tæpping eller på mobiltelefon. Transaksjonen kobles opp mot brukerens bank, for å kontrollere autentiseringen og at det faktisk er dekning på kontoen. Om alt er som det skal, trekkes pengene umiddelbart fra kortholders konto.

Lynraskt oppgjør

Oppgjøret for dine BankAxept-transaksjoner utbetales daglig på alle bankvirkedager, dersom du avstemmer terminalen hver dag. Om det eksempelvis er en helligdag, godskrives konto senest første virkedag etter at du har sendt transaksjonene inn for oppgjør.

Kontaktløs betaling

Med BankAxept og en ny terminal kan du alltid tilby kontaktløs betaling til dine kunder – såkalt «tæpping». Det gjør betalingen raskere og enklere – uten at det går på bekostning av sikkerheten. Man kan betale med «tæpping» uansett beløp, men overstiger summen 500 kroner, må man også taste PIN-kode. For å sikre trygge betalinger vil man også med jevne mellomrom bli bedt om å taste PIN-kode. Har du ikke kontaktløs betaling i dag? Kontakt din leverandør av bankterminal for å aktivere det.

Lave kostnader

BankAxept tilbyr lave, forutsigbare priser for betaling. Vi gir også rabatt på ulike nivåer når omsetningen overstiger visse nivåer på månedsbasis.