Hopp til hovedinnhold

Slik kommer du i gang med appen

Med BankID-app får du raskere og sikrere innlogging.

Person logger inn med BankID på telefonen

Husk dette før du aktiverer appen

Sjekk om du har en aktiv BankID med passord

Hvis det er lenge siden du har brukt kodebrikken, kan det hende at din ordinære BankID med passord har utløpt. Dette kan du sjekke ved å prøve å logge inn med kodebrikke eller kontakte banken din. Uten en aktiv BankID med kodebrikke og BankID-passord, vil du heller ikke få aktivert appen, og må bestille et nytt BankID-sertifikat i din bank. Beregn god tid, da det kan være noe leveringstid på dette.

Erstatter BankID på mobil

BankID på mobil skal erstattes av BankID på app, og bankene har stoppet for nye BankID på mobil-aktiveringer. For deg som må ha nytt SIM-kort i forbindelse med mobilbytte eller bytte av mobiloperatør, vil det derfor være lurt å laste ned og aktivere appen før du bytter SIM-kort. Da har du alternativet klart før du mister tilgangen til BankID på mobil. 1. september 2024 vil BankID på mobil slutte å fungere for alle.

Slik aktiverer du appen

Når appen er lastet ned, må den aktiveres. Det vil si at du kobler din BankID til appen. Du velger selv om du vil aktivere med BankID på mobil eller med kodebrikke, og i noen banker kan du også aktivere med koder på e-post eller SMS.

Last ned appen

Appen kan lastes ned herfra (krever at du har iOS 15/Android 7 eller nyere).
Du kan bare ha appen på en enhet om gangen.

Husk å aktivere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN

Når appen er ferdig aktivert, vil du få spørsmål om du vil aktivere BankID med ansiktgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN. Vi anbefaler å aktivere det, siden det gir tilgang til raskere og enklere innlogginger uten å taste inn passord.

Ofte stilte spørsmål om BankID-app

Råd mot svindel: Stopp - tenk - sjekk

For tiden er det mange som lar seg lure av falsk politi som ringer for å hjelpe deg med å stanse svindel. Ikke la deg deg lure, politiet vil aldri be deg om å oppgi passord og koder på telefon. Les mer om hvordan svindel foregår på politiets nettsider og les våre råd om sikker bruk av BankID.