Hopp til hovedinnhold

Slik får du BankID

  • Enkel innlogging i offentlige og private tjenester

  • Bindende elektronisk signatur

  • Oppfyller sikkerhetskrav på høyeste EU-nivå

Banken gir deg BankID

For å få BankID må du vanligvis møte opp i banken din. Der viser du passet ditt, og du får god hjelp til å komme i gang med BankID - din digitale identitet. Har du en heldigital bank, viser du legitimasjon på Posten. Det er også banken som hjelper deg hvis du skulle ha spørsmål eller får problemer med BankID.

I de fleste banker får du BankID fra du er 13 år, mens noen banker har 12 eller 15-årsgrense.

""

Slik holder du BankIDen din trygg

  • BankID er personlig og er ditt digitale jeg.
  • Del aldri din BankID med familie eller venner og vern om passord og kodebrikke.
  • Bytt passord ved å logge inn i nettbanken din hvis du tror at noen kan passordet ditt.
  • Lag et eget passord for BankID, et passord du ikke bruker andre steder.

Raskere, enklere, tryggere med app

BankID finnes i flere varianter; BankID med kodebrikke, BankID med app og BankID på mobil. Du kan bruke de ulike metodene om hverandre så mye du vil, men husk at BankID på mobil snart vil slutte å fungere.

Vi anbefaler deg å bruke den nyeste løsningen, BankID-app. Med BankID-appen får du enda bedre informasjon om hva du er i ferd med å bruke BankID til. De fleste har også bedre kontroll på hvor mobilen er enn på kodebrikken sin.

Her ser du en oversikt over alle banker som tilbyr app, enten BankID-app eller egne apper som gjør samme nytten. Nå kan du også aktivere raskere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode.

Tilgjengelighet

BankID er godt tilrettelagt for mennesker med redusert funksjonsevne og følger den europeiske standarden for universell utforming (WCAG 2.0). Brukerne er ikke avhengig av spesialløsninger for å kunne bruke BankID, og og det er ingen hindre for at brukere med nedsatt funksjonsevne kan få BankID.