Hopp til hovedinnhold

Aktivering med nasjonalt ID-kort

Denne metoden gjelder kun banker som har avtale om skanning av ID-kort som metode og brukere som har fått tilgang.

Steg 1

Når du åpner appen for første gang, ser du dette bildet. Velg "Kom i gang" for å aktivere. Ha du åpnet appen tidligere, kan du velge "min bankid" nederst og deretter "aktiver app".

Steg 2 - Kom i gang

Les informasjonen om BankID-appen og trykk "aktiver".

Steg 3 - Fødselsnummer

Skriv inn fødselsnummeret ditt. Det må være norsk fødselsnummer med 11 siffer.

Steg 4 - Telefonnummer

Skriv inn mobilnummeret ditt og trykk "neste". Telefonnummeret må være det samme som du har registrert hos banken din.

Vi bruker telefonnummeret til å sende deg en bekreftelseskode du må legge inn.

Steg 5 - Engangskode

Etter å ha lagt inn telefonnummer, får du tilsendt en engangskode på SMS. Skriv inn den sekssifrede koden og trykk "neste".

Ved å taste inn engangskoden bekrefter du at det er din telefon du bruker til å aktivere BankID.

Steg 6 - Aktiveringsmetode

Velg "pass eller nasjonalt ID-kort", siden vi nå skal aktivere med nasjonalt ID-kort.

Steg 7 - Dette må du ha

Bildet har skiftet farge, siden du nå er inne i vår ID-sjekk-tjeneste. Les informasjonen og trykk "Jeg har alt".

Merk at du må ha norsk pass eller nasjonalt ID-kort, og det må være gyldig.

Steg 8 - Steg for aktivering

Her får du informasjon om hva du skal gjennom i pass-aktiveringen. Les informasjonen og trykk "Gjør ID-sjekk".

Steg 9 - Velg dokument

Her velger du om du vil bruke pass eller nasjonalt ID-kort. Velg nasjonalt ID-kort for å gå videre.

Steg 10 - Informasjon om skanning

Her får du informasjon om hva du skal skanne. Les informasjonen og trykk "fortsett".

Steg 11 - Du skal skanne koden

Her følger mer informasjon om hva du skal skanne på baksiden av ID-kortet. Det er koden nederst du må sikte kameraet på for at skanningen skal fungere.

Steg 12 - Skann koden

Nå skal kameraet på telefonen din skanne koden på ID-kortet. Pass på at du har gode lysforhold, uten for mye gjenskinn fra kortet og rett kameraet mot koden nederst.

Steg 13 - Informasjon om skanning

Her får du mer informasjon om hvordan du skal gå fram for a skanne chipen i ID-kortet. Les informasjonen og trykk "fortsett"

Steg 14 - Skann chip

Legg telefonen oppå ID-kortet og vent til skanningen er fullført. Du må kanskje flytte telefonen litt rundt for å få kontakt. Telefonen begynner skanningen av seg selv når den får kontakt.

Steg 15 - Skanning av ansikt

I dette steget skal vi skanne ansiktet ditt med kameraet på telefonen. Det for å kontrollere at du er samme person som i passet. Les informasjonen om fremgangsmåten og trykk "fortsett".

Steg 16 - Ansiktsskanning

Pek frontkameratet/"selfiekameraet" mot ansiktet ditt og følg instruksjonene.

Steg 17 - Skanning fullført

Du får opp dette bildet når skanningen er fullført. Vent mens systemet bekrefter skanningen. Aktiveringen fortsetter av seg selv.

Steg 18 - Aktiverer appen

Når skanningen er fullført, får du dette bildet hvor appen kobles sammen med din BankID. Vent til sammenkoblingen er ferdig. Aktiveringen fortsetter av seg selv.

Steg 19 - Fullført!

BankID-appen er aktivert og klar til bruk!