Hopp til hovedinnhold

Aktivering med pass

Denne metoden gjelder kun banker som har aktivert pass-skanning som metode og brukere som har fått tilgang.

Steg 1

Når du åpner appen for første gang, ser du dette bildet. Velg "Kom i gang" for å aktivere. Ha du åpnet appen tidligere, kan du velge "min bankid" nederst og deretter "aktiver app".

Steg 2 - Fødselsnummer

Skriv inn fødselsnummeret ditt. Det må være norsk fødselsnummer med 11 siffer.

Steg 3 - Telefonnummer

Skriv inn mobilnummeret ditt og trykk "neste". Telefonnummeret må være det samme som du har registrert hos banken din.

Vi bruker telefonnummeret til å sende deg en bekreftelseskode du må legge inn.

Steg 4 - Engangskode

Etter å ha lagt inn telefonnummer, får du tilsendt en engangskode på SMS. Skriv inn den sekssifrede koden og trykk "neste".

Ved å taste inn engangskoden bekrefter du at det er din telefon du bruker til å aktivere BankID.

Steg 5 - Aktiveringsmetode

Velg "pass eller nasjonalt ID-kort", siden vi nå skal aktivere med pass.

Steg 6 - Dette må du ha

Bildet har skiftet farge, siden du nå er inne i vår ID-sjekk-tjeneste. Les informasjonen og trykk "Jeg har alt".

Merk at du må ha norsk pass eller nasjonalt ID-kort, og det må være gyldig.

Steg 7 - Steg for aktivering

Her får du informasjon om hva du skal gjennom i pass-aktiveringen. Les informasjonen og trykk "Gjør ID-sjekk".

Steg 8 - Kameratilgang

Hvis du ikke har gitt BankID-appen tilgang til kameraet på mobilen din tidligere, får du spørsmål om det nå. Årsaken er at vi skal bruke kameraet til å skanne passet ditt senere i prosessen. Trykk "gi tilgang" for å gå videre.

Steg 9 - Godkjenn kameratilgang

Du vil få et spørsmål fra telefonens system om å godkjenne tilgangen til kamera. Tykk "tillat" for å fortsette.

Merk at dette eksempelet er fra en iPhone - har du en Android-telefon vil det se litt annerledes ut.

Steg 10 - Velg dokument

Her velger du om du vil bruke pass eller nasjonalt ID-kort. Velg pass for å gå videre.

Steg 11 - Informasjon om skanning

Her får du informasjon om hva du skal skanne. Les informasjonen og trykk "fortsett".

Steg 12 - Du skal skanne koden

Her følger mer informasjon om hva du skal skanne på personaliasiden av passet. Det er koden nederst på siden du må sikte kameraet på for at skanningen skal fungere.

Steg 13 - Skann koden i passet

Nå skal kameraet på telefonen din skanne koden i passet. Pass på at du har gode lysforhold, uten for mye gjenskinn fra passet og rett kameraet mot koden nederst på personaliasiden.

Steg 14 - Lukk passet

Når koden er ferdig skannet, får du beskjed om å lukke passet igjen. Nå skal vi skanne en chip som ligger inne i passet.

Steg 15 - Informasjon om skanning

Her får du mer informasjon om hvordan du skal gå fram for a skanne chipen i passet. Les informasjonen og trykk "fortsett"

Steg 16 - Skann chip

Legg telefonen oppå passet og vent til skanningen er fullført. Du må kanskje flytte telefonen litt rundt for å få kontakt. Telefonen begynner skanningen av seg selv når den får kontakt.

Steg 17 - Skanning av ansikt

I dette steget skal vi skanne ansiktet ditt med kameraet på telefonen. Det for å kontrollere at du er samme person som i passet. Les informasjonen om fremgangsmåten og trykk "fortsett".

Steg 18 - Ansiktsskanning

Pek frontkameratet/"selfiekameraet" mot ansiktet ditt og følg instruksjonene.

Steg 19 - Aktiverer appen

Når skanningen er fullført, får du dette bildet hvor appen kobles sammen med din BankID. Vent til sammenkoblingen er ferdig. Aktiveringen fortsetter av seg selv.

Steg 20 - Vil du bytte passord?

Her får du mulighet til å bytte ditt BankID-passord. Av sikkerhetsgrunner anbefaler vi å bytte passord regelmessig.

Ønsker du ikke å bytte passord nå, velger du "ikke nå" - og hopper til steg 23 i denne veiledningen.

Steg 21 - Skriv inn nytt passord

Her skal du skrive inn det nye passordet ditt i begge feltene. Du får veiledning underveis om passordet er sikkert nok.

Du kan trykke på "øye"-ikonet for å se passordet du har skrevet inn.

Trygg "lagre nytt passord" for å fortsette.

Steg 22 - Passord er oppdatert

Nå har du endret BankID-passordet ditt. Trykk "neste" for å fortsette.

Steg 23 - Varslinger fra appen

Her får du spørsmål om du vil godkjenne at BankID-appen sender deg varslinger. Vi anbefaler sterkt at du godtar det, slik at du får beskjed i appen når du prøver å bruke BankID.

Trykk "gå videre" for å fortsette.

Steg 24 - Godta varslinger

Her får du spørsmål fra telefonens system om du vil godta varslinger fra BankID-appen. Vi anbefaler at du trykker "tillat".

Merk at dette eksempelet er fra en iPhone - skjermbildet vil se litt annerledes ut om du har en Android-telefon.

Steg 25 - Aktiver biometri

Her får du spørsmål om du vil aktivere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN. Dette gjør innlogginger raskere siden du ikke trenger å skrive inn passord når du logger inn med biometri. Trykk "aktiver" for å fortsette.

Du kan også aktivere biometri senere dersom du ønsker det.

Velger du "ikke nå" kan du hoppe til steg 33 i denne veiledningen.

Steg 26 - Informasjon om raskere BankID

Les informasjonen om BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN og trykk "Gå videre"

Steg 27 - Aktiver i korte steg

Les informasjonen om hvordan aktiveringen av biometri foregår og trykk "gå videre".

Steg 28 - Sikkerhetsinformasjon

Les sikkerhetsinformasjon og trykk "skru på raskere BankID".

Steg 29 - Godta vilkår

For å bruke BankID med biometri må du godta brukervilkårene våre først. Du kan lese vilkårene ved å trykke på lenken i teksten.

Når du har lest vilkårene, marker avhukingsboksen og trykk "godta" for å fortsette.

Steg 30 - Tillat FaceID

I dette steget ber telefonens system deg om å gi BankID-appen tilgang til FaceID. Trykk "tillat" for å fortsette.

Når du trykker "tillat" gjør telefonen er ansikts-/fingeravtrykkskanning.

Merk at dette eksempelet er fra en iPhone. For Android-telefoner ser steget litt annerledes ut.

Steg 31 - Signer avtale om ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN

Her blir du presentert en kort avtale du må skrive under på for å ta i bruke BankID med biometri. Marker avhukingsboksen og trykk på den blå pila for å signere.

Steg 32 - Skriv inn BankID-passord for å signere

Skriv inn BankID-passordet ditt for å signere avtalen og trykk på den blå pila for å fortsette.

Steg 33 - Fullført!

BankID-appen er aktivert og klar til bruk!