Hopp til hovedinnhold

Aktivering med pass

Denne metoden gjelder kun banker som har aktivert pass-skanning som metode og brukere som har fått tilgang.

Steg 1

Når du åpner appen for første gang, ser du dette bildet. Velg "Kom i gang" for å aktivere. Ha du åpnet appen tidligere, kan du velge "min bankid" nederst og deretter "aktiver app".

Steg 2 - Kom i gang

Les informasjonen om BankID-appen og trykk "aktiver".

Steg 3 - Fødselsnummer

Skriv inn fødselsnummeret ditt. Det må være norsk fødselsnummer med 11 siffer.

Steg 4 - Telefonnummer

Skriv inn mobilnummeret ditt og trykk "neste". Telefonnummeret må være det samme som du har registrert hos banken din.

Vi bruker telefonnummeret til å sende deg en bekreftelseskode du må legge inn.

Steg 5 - Engangskode

Etter å ha lagt inn telefonnummer, får du tilsendt en engangskode på SMS. Skriv inn den sekssifrede koden og trykk "neste".

Ved å taste inn engangskoden bekrefter du at det er din telefon du bruker til å aktivere BankID.

Steg 6 - Aktiveringsmetode

Velg "pass eller nasjonalt ID-kort", siden vi nå skal aktivere med pass.

Steg 7 - Dette må du ha

Bildet har skiftet farge, siden du nå er inne i vår ID-sjekk-tjeneste. Les informasjonen og trykk "Jeg har alt".

Merk at du må ha norsk pass eller nasjonalt ID-kort, og det må være gyldig.

Steg 8 - Steg for aktivering

Her får du informasjon om hva du skal gjennom i pass-aktiveringen. Les informasjonen og trykk "Gjør ID-sjekk".

Steg 9 - Velg dokument

Her velger du om du vil bruke pass eller nasjonalt ID-kort. Velg pass for å gå videre.

Steg 10 - Informasjon om skanning

Her får du informasjon om hva du skal skanne. Les informasjonen og trykk "fortsett".

Steg 11 - Du skal skanne koden

Her følger mer informasjon om hva du skal skanne på personaliasiden av passet. Det er koden nederst på siden du må sikte kameraet på for at skanningen skal fungere.

Steg 12 - Skann koden i passet

Nå skal kameraet på telefonen din skanne koden i passet. Pass på at du har gode lysforhold, uten for mye gjenskinn fra passet og rett kameraet mot koden nederst på personaliasiden.

Steg 13 - Lukk passet

Når koden er ferdig skannet, får du beskjed om å lukke passet igjen. Nå skal vi skanne en chip som ligger inne i passet.

Steg 14 - Informasjon om skanning

Her får du mer informasjon om hvordan du skal gå fram for a skanne chipen i passet. Les informasjonen og trykk "fortsett"

Steg 15 - Skann chip

Legg telefonen oppå passet og vent til skanningen er fullført. Du må kanskje flytte telefonen litt rundt for å få kontakt. Telefonen begynner skanningen av seg selv når den får kontakt.

Steg 16 - Skanning av ansikt

I dette steget skal vi skanne ansiktet ditt med kameraet på telefonen. Det for å kontrollere at du er samme person som i passet. Les informasjonen om fremgangsmåten og trykk "fortsett".

Steg 17 - Ansiktsskanning

Pek frontkameratet/"selfiekameraet" mot ansiktet ditt og følg instruksjonene.

Steg 18 - Skanning fullført

Du får opp dette bildet når skanningen er fullført. Vent mens systemet bekrefter skanningen. Aktiveringen fortsetter av seg selv.

Steg 19 - Aktiverer appen

Når skanningen er fullført, får du dette bildet hvor appen kobles sammen med din BankID. Vent til sammenkoblingen er ferdig. Aktiveringen fortsetter av seg selv.

Steg 20 - Fullført!

BankID-appen er aktivert og klar til bruk!