Hopp til hovedinnhold

Aktivering med aktiveringskoder - nytt kvalifiseringssteg

For kundeservice. Disse guidene vil bli oppdatert/flyttet når ny aktiveringflyt er innført for alle brukere.

Steg 1 - Forside

Når du åpner appen for første gang, ser du dette bildet. Velg "Kom i gang" for å aktivere. Ha du åpnet appen tidligere, kan du velge "min bankid" nederst og deretter "aktiver app".

Steg 2 - Kom i gang

Les informasjonen om BankID-appen og trykk "aktiver".

Steg 3 - Fødselsnummer

Skriv inn fødselsnummeret ditt. Det må være norsk fødselsnummer med 11 siffer.

Steg 4 - Telefonnummer

Skriv inn mobilnummeret ditt og trykk "neste". Telefonnummeret må være det samme som du har registrert hos banken din.

Vi bruker telefonnummeret til å sende deg en bekreftelseskode du må legge inn.

Steg 5 - Engangskode

Etter å ha lagt inn telefonnummer, får du tilsendt en engangskode på SMS. Skriv inn den sekssifrede koden og trykk "neste".

Ved å taste inn engangskoden bekrefter du at det er din telefon du bruker til å aktivere BankID.

Steg 6 - Velg "andre alternativer"

I dette steget får du tilgang til å velge om du vil aktivere appen med skanning av pass/ID-kort, eller om du vil bruke andre metoder. Velg "andre alternativer" hvis du skal aktivere med aktiveringskoder.

Merk at kunder i banker som ikke har avtale om aktivering med ID-sjekk vil hoppe over dette steget og gå direkte til neste.

Steg 7 - Velg Aktiveringskoder

Her får du tilgang til forskjellige aktiveringsmetoder. Velg "aktiveringskoder".

Merk at ikke alle har tilgang til å aktivere med aktiveringskoder, det er bare kunder fra noen banker som har mulighet til det.

Steg 8 - Ha tilgang til epost og BankID-passord

Her får du informasjon om hva du vil trenge i aktiveringen. Les informasjonen og trykk "jeg har alt".

Steg 9 - Steg for aktivering

Her får du informasjon om stegene videre i aktiveringen. Les informasjonen og trykk "start".

Steg 10 - Bekreft e-post

Her ser du en halvt anonymisert e-postadresse, som er adressen du er registrert med i banken. Bekreft at dette er din e-postadresse ved å trykke "send e-post".

Steg 11 - Bekreft kodeord

I dette steget skal du skrive inn kodeordene du får på e-post fra banken.

Steg 12 - Sjekk e-post

Åpne e-postprogrammet ditt og åpne e-posten du har fått fra banken. Den vil inneholde to kodeord. Skriv dem ned eller kopier dem.

Har du ikke fått e-posten? Da kan du gå tilbake til appen og be den sende på nytt.

Steg 13 - Skriv inn kodeordene

Gå tilbake til BankID-appen og skriv inn kodeordene du fikk på e-post. Trykk "neste".

Steg 14 - Innlogging

For å aktivere appen, må du gjøre en første innlogging med BankID-appen. Les informasjonen og trykk "neste".

Steg 15 - Innloggingmetode

Hvis BankID-app ikke velges automatisk, velg BankID-app til innloggingen.

Steg 16 - Personlig passord

Skriv inn BankID-passordet ditt.

Steg 17 - Aktiverer app

Vent mens appen kobles sammen med din BankID og aktiveres. Du trenger ikke gjøre noe i dette bildet.

18 - Aktivering fullført

Appen er aktiver og klar til bruk!