Hopp til hovedinnhold

2 millioner har omfavnet BankID-appen

17. november 2023

BankID-appen ble lansert til de første kundene i 2020 i Sparebanken Vest. Det var likevel først i 2022 at appen fikk skikkelig gjennomslag, og BankID toppet listen over mest nedlastede gratisapper i App Store.

1,5 millioner har aktivert biometri

Allerede nå har de fleste også aktivert BankID med ansikt, finger eller PIN. Denne raske BankID-en ble lansert i april og brukes mest til å godkjenne betalinger på nett, men også til å logge inn på over 100 tjenester.

– BankID med biometri gjør at en nettbetaling går minst dobbelt så fort som før. En raskere BankID er en forbedring mange har gledet seg til, og vi tror dette snart blir den vanligste måten å bruke BankID på, sier Bjerved.

Enda tryggere med app


BankID med app er enda tryggere enn andre metoder. Den er basert på nyere teknologi som gjør det enklere å oppdage og stanse svindel. I tillegg har de fleste bedre kontroll på telefonen enn kodebrikken.

– Appen gir deg bedre informasjon mens du logger inn, slik at du kan reagere og stanse dersom noe ikke stemmer. Det er også i appen de største forbedringene kommer, som selvbetjening ved glemt passord og andre nyttige funksjoner, sier Bjerved.

Det er fortsatt trygt å bruke BankID med kodebrikke for de som ikke har smarttelefoner. Bruker du kodebrikken, bør du ha et godt passord som du aldri deler med andre.

Anbefales varmt

I en fersk spørreundersøkelse svarer 8 av 10 at de vil anbefale appen til venner og kjente. Kvinner liker appen best, og andelen som vil anbefale appen, stiger med alderen.

Over 3 millioner nordmenn bruker BankID med app, enten BankID-app eller apper fra SpareBank 1 eller Nordea. Resten av befolkningen bruker fortsatt kodebrikken eller BankID på mobil. Den siste metoden er på vei ut, mens kodebrikken vil bestå.

Vær obs på svindlere

Uansett hvilken BankID-metode du bruker, er det viktig å være på vakt mot svindlere som ringer eller sender ut falske SMS eller e-poster. Bjerved ber folk være ekstra på vakt inn mot jul:

– Julen er svindelhøytid, men følger du noen enkle regler, vil BankID-en din forbli trygg; Ikke oppgi BankID til folk som ringer deg, ikke logg deg inn med BankID fra lenker i SMS eller e-post, og hører du ordet «sikker konto», så er det svindel. Snakk gjerne med noen du stoler på eller ring banken for å få råd hvis du er i tvil, sier Bjerved.


Derfor er appen tryggere og bedre enn eldre metoder: