Hopp til hovedinnhold

Et friskt utseende og nye funksjoner

En hånd holder en mobil med BankID-appen

Vi er glade for å lansere en stor oppdatering av BankID-appen som inneholder både en oppfriskning av designet og bedret brukeropplevelse.

Publisert: 17. september 2024

Oppdateringen inneholder et nytt fargetema, har lagt til støtte for både mørk og lys modus, samt mindre justeringer som gjør appen mer brukervennlig og like sikker som tidligere.

Sett på automatisk oppdatering, så får du tilgang til den nye versjonen så kjapt som mulig.

Her er mer om de viktigste endringene:

Nytt, lysere fargetema

Vi har gått over fra det mørke lilla temaet til en friskere lys lilla fargepalett. Endringen ble gjort for å gi BankID-appen et mer moderne og brukervennlig utseende, samtidig som den forbedrer lesbarheten. Det gjør det lettere for deg å navigere i appen og utføre oppgaver.

Bildet viser tre skjermbilder av den nye BankID-appen med ny fargepalett.

Støtte for lys eller mørk modus

Vi vet at folk liker å bruke enhetene sine på forskjellige måter. Enten du foretrekker en lys modus på dagtid, eller et mørkere grensesnitt som er lettere for øynene i svakt lys, har vi lagt til støtte for begge deler.

  • Lys modus – Perfekt for dagtid, med et klart og lyst design som passer godt med det nye lyse lilla temaet.
  • Mørk modus – For de som liker mørkere skjerm, hjelper dette med å redusere belastningen på øynene i dårlig lys og sparer batteri på telefonen.

BankID-appen tilpasser seg automatisk systeminnstillingene på enheten din, så hvis du har valgt mørk modus som standard, får du det automatisk i BankID-appen også.

Viser to mobilskjermer med BankID-appen i mørk modus

Hvorfor vi har gjort endringene

Den viktigste årsaken til endringen er å bedre tilgjengeligheten i appen, slik at flest mulig kan bruke den på en god måte. Det lysere temaet, sammen med fleksibiliteten i lys/mørk modus, gjør appen mer brukervennlig for alle, men særlig for brukere som trenger ekstra god lesbarhet.

Mange av dere ønsket muligheten til å veksle mellom lys og mørk modus. Denne endringen kommer som et resultat av tilbakemeldinger fra brukerne.

Takk for din tilbakemelding

Vi ønsker å videreutvikle BankID-appen med hjelp fra brukerne våre, for å gjøre den så enkel og behagelig som mulig. Har du tilbakemeldinger til brukervennlighet eller funksjonalitet - legg gjerne igjen en anmeldelse i App store eller Google play.


Fant du det du lette etter?